Cum să-ți salvezi ficatul în 5 pași simpli după excesul de sărbatori

Cum să-ți salvezi ficatul în 5 pași simpli după excesul de sărbatori

  1. faceți mișcare! Scade grăsimea hepatică, crește sensibilitatea la insulină, reduce greutatea. Aceste rezultate sunt datorate oricărui tip de mișcare, aerobă, anaerobă sau combinată.
  2. reduceți caloriile! Studiile au demonstrat că reducerea caloriilor, indiferent de regimul ales sau de numărul de carbohidrați, are beneficii pentru organism, ca de exemplu: scădere în greutate, scade insulinorezistența, reduce grăsimea intra-hepatică (steatoza hepatică) sau riscul de evenimente cardiovasculare.
  3. abstinență de la alcool în ianuarie! Este un trend internațional să renunți la alcool complet în această lună. O singură lună fără alcool îmbunătățește funcția ficatului, ajută la scăderea în greutate și a grăsimilor din sânge, etc.
  4. adoptați o dietă mediteraneeană sau vegetariană în luna ianuarie! Acesta este un alt trend internațional denumit ”Veganuarie”. Dieta mediteraneeană este iarăși pe locul 1 în topul regimurilor sănătoase. Se consumă legume multe, nuci, semințe, cereale integrale, fructe, pește, ulei măsline. Varianta vegetariană cuprinde legume multe, nuci, semințe, cereale integrale, ulei măsline, 1 porție mică fructe. Acestea scad riscul cardiovascular, inflamația, grăsimea intra-hepatică, etc.
  5. apelați la suplimente! Alegeți un supliment bun pentru detoxifierea ficatului, ca de exemplu preparate cu silimarină, Liv52, turmeric (Ukone – http://www.kangen1.ro etc.
Dr. Simona Carniciu

A scris ca autor sau coautor peste 70 de articole științifice și lucrări la congresele de specialitate naționale și internaționale.

Niciun comentariu

Lasa un raspuns